Színek és fények jegyében – Múzeumok éjszakája a Székely Nemzeti Múzeumban

A Székely Nemzeti Múzeum idén június 24-én, szombaton, a színek és fények jegyében szervezi meg hagyományos családi napját, a Múzeumok Éjszakáját. A múzeum ideiglenes kiállítóhelyén, a Lábasházban 19 órától Árnyalatok címmel olyan időszakos tárlat nyílik, ahol a növényi színek teljes palettájában gyönyörködhet a látogató, ezt követően 20 órától a frissen felújított Kós-féle főépületbe várjuk azokat a regisztrált látogatóinkat, akik az esti fénykavalkádban szeretnék felfedezni a még üresen álló, de így is lenyűgöző múzeumi tereket.

 

Az esemény részletes programja:

19 órától a központi Lábasházban nyílik az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány által szervezett Árnyalatok című tárlat. Megnyitja: Szőcsné Gazda Enikő néprajzos muzeológus. Közreműködik: Dombi Rózsa, a Háromszék Táncegyüttes tagja. Ezt követően a résztvevők kipróbálhatják a növényi festés fortélyait. A Lábasház 21 óráig tart nyitva.

 

20-22.30 óra között a Kós Károly utcai főépületben vezetett épületbejárásokat szervezünk az érdeklődőknek. 20 órától Kelemen Kálmán történész, 20.30 órától Sántha Imre Géza művészettörténész, 21.30-tól pedig Boér Hunor könyvtáros tárlatvezetésére jelentkezhetnek június 23., péntekig a barthazonga.sznm@gmail.com címen.

 

21 órától szintén a főépületben Hlavathy Zsófia és Török Áron építészek beszélgetnek a Kós-épület felújításának kihívásairól, 22.00 órától pedig Kotér Vilmos képzőművész bemutatja az intézmény új arculatát. (Az előadásokra nem szükséges regisztráció).

 

Az eseményre a belépés ingyenes. Fenntartjuk a programváltoztatás jogát!

 

Új hozzászólás