Ott a helyed a XV. Régizenei Nyári Egyetemen!

Idén július 9–14. között szervezik meg a Csíkszeredai Régizene Fesztivál hagyományos kísérőrendezvényét, a XV. Régizenei Nyári Egyetemet. Az érdeklődők tavalyhoz hasonlóan kilenc mesterkurzus közül választhatnak az előképzettségüknek és érdeklődési területüknek megfelelőt, ahol neves külföldi és hazai előadóművészek, vezető tanárok irányítása alatt fejleszthetik zenei tudásukat, majd mutathatják azt meg a nagyközönségnek a nyári egyetem zárókoncertjein.

A mesterkurzusok között a következők sorakoznak: Lant és gitár – Kónya István vezetésével; Furulya, fuvola és kamarazene – Széplaki Zoltán vezetésével; Ének – Palócz Réka vezetésével; Barokk hegedű – Vitárius Piroska vezetésével; Csembaló – Fülöp Mária vezetésével; Viola da gamba és violone – Csata István vezetésével; Kórus és karvezetői mesterkurzus – Kovács Gábor vezetésével; Reneszánsz együttes kurzus (főtárgy) – Csörsz Rumen István vezetésével; Ütőhangszerek a régizenében, ütőhangszeres kamarakurzus – Kasza Roland és Sudár Balázs vezetésével. A mesterkurzusok mellett három szabadon választható, minden hallgató számára nyitott kurzusra lehet jelentkezni: Reneszánsz együttes kurzus (melléktárgyként) – Csörsz Rumen István vezetésével, Énekmondó klub – Csörsz Rumen István vezetésével és Reggeli tánc – Kovács Gábor vezetésével. A kurzusok résztvevőinek a szervezők igény szerint tolmácsot biztosítanak. 

Szigeti Vajk István fényképe

A nyári egyetem kurzusaira bármely 10. életévét betöltött hallgató jelentkezhet, a kurzusokon való részvételhez előképzettség, illetve (hangszeres) tapasztalat szükséges. A Régizenei Nyári Egyetemen az aktív hallgatók részvételi díja 300 lej/fő, mely aktív részvételre jogosít az általa választott 1 mesterkurzuson és a szabadon választható kurzusokon. Két különböző mesterkurzus esetében 2×300 lej regisztrációs díj fizetendő.

A Nagy István Művészeti Középiskola több éve fennálló partnerségének köszönhetően az iskola diákjainak és tanárainak 200 lej/fő kedvezményes részvételi díjat biztosítunk. A helyek száma korlátozott, maximum 2 fő vehet részt kurzusonként. Túljelentkezés esetén szociális szempontokat és tanulmányi eredményeket figyelembe véve az iskola tanárainak ajánlásával kerül eldöntésre, hogy kik vehetnek részt Nagy István ösztöndíjasként az adott kurzuson.

A részvételi díj lejben fizethető a kurzust megelőzően a Hargita Megyei Kulturális Központ székhelyén (Csíkszereda, Temesvári sugárút 4.) vagy a Nyári Egyetem helyszínén (Márton Áron Gimnázium, Csíkszereda, Márton Áron utca 80.).

A részvételi díj NEM TARTALMAZZA a szállás és az étkezés költségeit. 

A mesterkurzusok bármelyikére június 25-ig, vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a következő linken elérhető jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével: https://forms.gle/dw7NbDEdCUxJRHtF8

A nyári egyetem mesterkurzusain a résztvevők száma korlátozott, a rendelkezésre álló helyek elfoglalása a jelentkezési sorrend alapján történik.

További részletek a nyariegyetem@regizene.ro e-mail címen, a +40-266-372044-es vezetékes telefonszámon, valamint Csíkszeredában személyesen, a Temesvári sugárút 4. szám alatt igényelhetők. A Csíkszeredai Régizene Fesztivál és a Régizenei Nyári Egyetem honlapja: www.regizene.ro 

 

Szervezők: Cultura Nostra Egyesület, Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megye Tanácsa

Társszervező: Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata

Partnerek: Márton Áron Főgimnázium, Nagy István Művészeti Középiskola

Új hozzászólás