Kortárs darabot mutatnak be a Stúdió Színházban

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara január 14-én, vasárnap 19 órától mutatja be a Stúdió Színházban Ivan Viripajev Részegek című darabját, Harsányi Zsolt rendezésében.


Tizennégy elveszett ember és egy görbe éjszaka, amikor mindannyian berúgtak és bevallották maguknak azt, amit józan fejjel nem tudtak. Csakis ez az onirikus, ittas állapot teremt lehetőséget számukra, hogy őszintén és bölcselkedően beszéljenek a szerelemről, a párkapcsolati válságokról, a hazugságaikról, a tabukról, a félelem nélküli életről, egy iráni filmről és a profán mindennapok isteni vonatkozásairól. Felismerik a józan boldogtalanságukat, közben mégis szabadnak érzik magukat. 

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem és az Udvartér Színház közös produkciójában Abai-Szabó Tamás, Csiky Csongor Ábel, Deli Szófia, Farkas Eszter, Hajas Krisztián, Mihály János, Molnár Gergely, Székely Krisztina, Szigyártó Johanna, Tar Erik elsőéves magiszteri színész szakos hallgatók, valamint Berencsy Martin, Csorba Kristóf-György, Móró Fruzsina, Szűcs Andrea Boglárka harmadéves alapképzéses színészhallgatók játszanak.

A díszlet- és jelmeztervet az egyetem látványtervező szakán diplomázott Pál Alexandra készítette. Dramaturg Kelemen Roland, zenei tanácsadó Bajkó Edina, koreográfus Bezsán Noémi és Pósa Fruzsina. Az előadás rendezője Harsányi Zsolt.

A két órás előadásban sztroboszkópot használnak; megtekintése 14 éven felülieknek ajánlott. A szerző engedélyét a henschel SCHAUSPIEL Theaterverlag Berlin (DE) és a Hofra Kft. Közvetítette. 


A bemutatót követően január 18-án látható újra a produkció. Jegyeink interneten megvásárolhatók elővételben a Stúdió Színház weboldalán feltüntetett online rendszerben, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával. Jegyeket foglalhatnak a 0791.22.99.77 telefonszámon vagy a jegy@studioszinhaz.ro email címen. A Stúdió Színház programjáról bővebb információt a www.studioszinhaz.ro honlapon találnak.

Képek: Kovács István próbákon készült felvételei

Új hozzászólás