XII. Mesefalu Székelyföldön. Kézműves- és néptánctábor gyermekeknek

Az elmúlt évek nagy érdeklődésére való tekintettel ismét Mesefalu Székelyföldön Alkotótábort szervez 6-12 éves gyermekeknek az Artera Alapítvány 2014. július 7–11-ig, szeptember 1–5-ig Székelyudvarhelyen, valamint augusztus 27–30-ig Sikaszóban, immár 12. alkalommal.

A szakképzett pedagógusok által vezetett kézműves- és néptánctáborokban alap- és középfokon több mesterséget is elsajátíthatnak a jelentkezők. Lesz bútorfestés, bábkészítés, fafaragás, bogozás, gyöngyfűzés, nemezelés, szalmafonás, csuhédísz-készítés, korongozás, kosárfonás, grapefruitrózsa-készítés és hímzés-szövés. A mesterségeket a régió elismert néphagyományőrző mesterei oktatják. A kézműves-tevékenységek mellett néptáncot, népi játékokat, népdalokat is tanulnak a gyermekek, valamint a kürtőskalács-, fánk- és derelyekészítés fortélyait is elleshetik.

A székelyudvarhelyi táborokban naponta 9–17 óráig zajlanak a tevékenységek. A sikaszói tábor ottalvós. Az udvarhelyi táborokra jelentkezni a 0749 219 888-as telefonszámon, az office@artera.ro címen, illetve az Artera Míves Házban (Székelyudvarhely, városközpont, a vár alatt, Kornis Ferenc utca  8.) lehet. A sikaszói táborra vonatkozóan a 0744 864 605-ös és 0749 219 888-as telefonszámokon lehet érdeklődni.

Ez idő alatt sem kell a kedves szülőknek aggódniuk azért, hogy a gyermekük hol és hogyan tölti el az időt, amíg véget ér a munkaidejük, vagy éppen az ügyeiket intézik. A hagyományőrző-készségfejlesztő foglalkozások által nemcsak a gyermekek szépérzéke, kézügyessége és kreativitása fejlődik, hanem értékrendjük is jó irányba változik. Támogatónk a Nemzeti Kulturális Alap. Programfelelős: Miklós Zsuzsánna.

Új hozzászólás