Meghívó a XXI. Bartalis János versmondó/énekelt vers vetélkedőre

A brassói Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület Hervay Gizella (1934–1982) költő, író és műfordító születésének 80. évfordulója tiszteletére szervezi meg a XXI. Bartalis János versmondó/énekelt vers vetélkedőt november 6–9-én a Cenk alatti város Reménység Házában.

Két csoportban lehet jelentkezni:

1. Versmondó,

2. Énekelt vers (megzenésített vers, hangszeres kísérettel).

Ugyanaz a versenyző jelentkezhet mindkét kategóriába!

A vetélkedő irodalmi anyaga mindkét kategóriában:

• Hervay Gizella egy szabadon választott verse/megzenésített verse,

• egy kortárs magyar költő szabadon választott verse/megzenésített verse.

Egy-egy vers előadási ideje nem haladhatja meg a 6 percet!

Részvételi tudnivalók:

A versenyen részt vehet minden, 16. életévét betöltött versmondó/énekmondó (felső korhatár nincs), aki nem hivatásos színművész/előadóművész.

Ha a versenyző mindkét kategóriába jelentkezik, az irodalmi anyag mindkét esetben kötelező (nem lehetséges összevonni pl. egy verset elmondani, másikat énekelni)!

Jelentkezési határidő: 2014. október 13.

A jelentkezési lapnak tartalmaznia kell a versenyző nevét, lakhelyét, személyazonossági igazolványa/útlevele számát, személyi számát (CNP), foglalkozását, munkahelyének megjelölését (diákok esetében az oktatási intézmény nevét), e-mail címét, telefonszámát, a kötelező-, illetve a választott vers címét és szerzője nevét.

A jelentkezési lap elküldhető a hbeszter@index.hu, hbe10.18@gmail.com e-mail címre, a 0268 472 101-es fax­számra vagy az 500168 Braşov, str. Gen. Dumitrache, nr. 20, bl. 257, ap. 9, (Házy Bakó Eszter) postacímre.

A szervező visszaigazolja a jelentkezést és közli a további tudnivalókat.

A versenyzőnek rendelkeznie kell egy művelődési/oktatási intézmény/civil szervezet ajánlásával. Egy ajánló intézményt/civil szervezetet legtöbb három versenyző képviselhet!

A versenyzők a rendezvény ideje alatt teljes ellátásban részesülnek (szállás és étkezés). Utazási költséget nem térítünk meg. Kísérőt csak kivételes esetekben, a jelentkezők száma függvényében fogadhatunk. A kérelmezőnek fizetnie kell a szállás és az étkezés költségeit.

Minden versenyzőt könyvcsomaggal jutalmazunk. Az első három helyezett mindkét kategóriában a pénzjutalom mellett jelentős ajándékcsomagban is részesül. Az elért eredmények sorrendjében számos különdíjat osztunk ki, intézmények, egyesületek, magánszemélyek adományait.

További részletek: hbeszter@index.hu, hbe10.18@gmail.com, telefon: 0040 740 420 638.

Új hozzászólás