Zenei csemege Montanaróval az Aradi Kamaraszínház műsorán

Április 21-én, pénteken 19 órakor az Aradi Kamaraszínház nézői ismét találkozhatnak Montanaro franciaországi oxitán vándorzenésszel. A Lavender & Jasmine duó koncertjét az arad-belvárosi evangélikus-lutheránus templomban hallgathatja meg a közönség.

Miquéu Montanaro európai hírű zeneszerző visszatérő vendége az Aradi Kamaraszínháznak. Idén is különleges zenét kínál partnerével, a kínai származású Sissy Zhouval, aki ku-csengen, egy hagyományos kínai pengetős hangszeren játszik. Találkozásukból született meg a Lavender & Jasmine duó.


Miquéu Montanaro és Sissy Zhou


A különleges estét átszövi Montanaro határokat nem ismerő zenei világa. Sissy Zhou társaságában a provanszáli gyökerekkel rendelkező zeneszerző, furulya- és harmonikaművész arra vállalkozik, hogy levendulával szórja tele a kínai nagy falat. A Lavande & Jasmin duó alkotóerejét a kínai yin és yang elvének megfelelően ellentétesnek tűnő, majd egymásba fonódó és egymást kiegészítő energiák táplálják. Ahogy Philippe Fanise francia újságíró fogalmazott, vonók selyme a fuvolák bambuszával, kelet zenéje a nyugattal, az otthonosság a mássággal, a férfias karakter a nőiessel, a múlt hagyományai a pillanat impulzusaival lépnek párbeszédre.

Miquéu Montanaro (fúvósok, dob) és Sissy Zhou (ku-cseng, ének) különleges zenei koncertje április 21-én várja a nézőket az arad-belvárosi evangélikus-lutheránus templomban. A koncertre érvényesek a Kamara-bérletek, valamint jegyek is kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10-16 óra között, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.        

Új hozzászólás