V. Vizaknai Magyar Napok – augusztus 19–20.

A Vizaknai Református Gyülekezet szeretettel hívja és várja az érdeklődőket az V. Vizaknai Magyar Napokra. Számos vallásos-, kulturális- és szórakoztató műsor nyújt lehetőséget a közös ünneplésre. Helyszín: Vizaknai Református Templom, ennek udvara, gyülekezeti terme és a felavatásra készen álló Ifjúsági Tábor Központ.
 

PROGRAM:

Szombat:

     10:00    Nyitó Istentisztelet

     11:15      Festmény kiállításmegnyitó
                    Párhuzamosan: Gyereksarok – játékok, arcfestés

     11:30      Gyöngyvirág Néptánccsoport (Medgyes)

     12:15      Mesék a múltból (fórumbeszélgetés)

                    Ebédszünet

     20:00    Kabaré

     20:30     KOSARAS BÁL – tombola, kufli

                     Zenél a S&L Zenekar

Vasárnap:

     10:00    Hálaadó Istentisztelet

     11:30    Ifjúsági Tábor Központ felavatása

                  Szeretetvendégség

2007 óta minden év szeptember harmadik hetén, a Kulturális Örökség napjaival egy időben megrendezésre kerül az Ars Sacra Fesztivál kísérőrendezvényeivel, a Nyitott Templomok Napjaival. A Budapestről indult kezdeményezés országossá lett, majd határokon átívelve próbálja egyre nagyobb körben hirdetni és erősíteni a valódi értékek: a szép, jó és igaz iránti igényt.

A fesztivál célja felszínre hozni az európai kultúra zsidó-keresztény gyökereit, a kultúra mélyén nyugvó szakralitást, a művészet majd minden ágában, elősegítve a lelkek felemelkedését és spirituális egységét. Az Ars Sacra Fesztivál minden év szeptemberének harmadik hetében, a Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódva igaz, örök értékeket kínál, ingyenesen.

2023. szeptember 15. és 17. közötti hétvégén hat nagyszebeni, történelmi egyházközség, kilenc templommal kapcsolódik a szakrális művészetet bemutató rendezvényhez.

Az esemény honlapja már látogatható, azzal a megjegyzéssel, hogy állandó jelleggel, naponta frissül, újabb információk, leírások, fordítások, programok kerülnek feltöltésre a nagyszebeni rendezvény oldalán.

 

Új hozzászólás