Új fesztivállal gazdagodik Nagyszeben

2023. szeptember 15. és 17. között az Ars SACRA fesztivál egyházi kulturális műsorokat, szakrális művészetet, sétákat és idegenvezetéseket, nyitott templomok napjait kínálja a nagyközönségnek. A fesztivál célja hirdetni és erősíteni a valódi értékeket: a szép, jó és igaz iránti igényt.

Mottója: "Keresd a békét!"

Három napig, nyolc történelmi templom és a Nagy Zsinagóga (pénteken és vasárnap!), reggel 10 órától este 8-ig nyitva- és látogatható lesz, illetve szakmai vezetett túrák tarkítják a műsort.
Az első alkalommal megrendezett nagyszebeni Ars Sacra fesztivál műsorában 5 szakrális tematikájú kiállítás, 12 kulturális esemény és két, idegenvezetett szakrális séta szerepelnek.

A fesztivál összes eseményére a belépés ingyenes.

A nagyszebeni fesztivál programjairól a négy nyelven, románul, németül, magyarul és angolul szerkesztett honlapon olvashatók részletek.

A tizenhét éves magyarországi kezdeményezésű rendezvény keretén belül több, mint 420 esemény kerül megszervezésre, 88 településen, amelyek között  Nagyszeben kiemelt helyszínként gazdagítja a nemzetközi, európai elismeréssel rendelkező fesztivált.

Ars SACRA Nagyszeben Ars SACRA Nagyszeben
Ars-Sacra.RO Ars-Sacra.RO
Ars-Sacra.HU Ars-Sacra.HU

Új hozzászólás