Revista Művelődés - versiunea romana Művelődés - magyar verzió

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a New York-i Nat Osborn Band

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a New York-i Nat Osborn Band, amelynek a Szimpla Sepsiszentgyörgy ad otthont 2022. július 28-án 20 órától.

A Nat Osborn Band egy New York-i együttes, az Atlanti-óceán mindkét partján otthonosan mozog. Osborn „okos, ütős dallamokat ír, amelyek ötvözik az old school Gershwin-korszak dal művészetét a határozottan modern érzékenységgel” (Popdose). Az őt körülvevő zenekar mesteri zenészekből áll, akik mindegyike saját egyedi zenei hangját hozza Osborn ötletes dalaihoz. Nat New Yorkban született és napjainkban is ott él. A város minden energiája a vérében és a zenéjében lüktet, amit magával visz, függetlenül attól, hogy a világ melyik részén lép fel. Stílusa New Yorkhoz hasonlóan a hatások eklektikus keveréke. Egy halom soul és erős adag funk, jazz és indie-rock keveredik egy izgalmas és vibráló eredeti hangzással. A zenekar energikus show-iról vált közismertté, legyen a helyszín egy nagy fesztivál színpadon, vagy egy fülledt pincehelyiség.
 
A 2012-ben alakult Nat Osborn Band 2013 áprilisában adta ki debütáló albumát, a The King and The Clown-t a híres New York-i Le Poisson Rouge-ban. A megjelenést követően a zenekar fáradhatatlanul turnézott, több mint kétszáz koncertet adott az Egyesült Államok és Európa között. Fesztiválokon léptek fel, gyakran szerepeltek az Atlanti-óceán mindkét partján, és nyolc ország televíziójában lettek ismertek.

A zenekar 2016 őszén adta ki első koncert albumát. A felvételt, amely a zenekar 2015-ös európai turnéja alatt készült, Danielle Warman (Bruce Springsteen, Phish) keverte.

2018-ban a banda kiadott egy két dalos kislemezt a „Roam” + „Drifting” címmel. 2020 februárjában a zenekar élő koncertet vett fel a New York-i Rockwood Music Hallban. A koncertet a hozzá tartozó videóval együtt 2021-ben tették közzé a YouTube-on és a Bandcamp-en.

Osborn 2022 nyarán turnéra repül Európába a banda gitárosával, Dustin Carlsonnal, aki az kíméletlen szólók, az ötletes ritmusjáték és a pompás texturális támogatás jellegzetes keverékét hozza magával. A krakkói születésű Mike Parker basszusvirtuóz, régi munkatársuk és New York-i társuk lesz együtt. A New York-iak triójához csatlakoznak a legjobb európai zenészek, köztük a híres lengyel szaxofonos, Slawek Pezda. A 2022-es koncertturné keserédes hangulatban indul majd, hiszen az együttes 2021-ben elveszítette egyik tagját. A Damian Niewinski dobos a Covid-19 világjárvány áldozata lett. A zenekar ezt a turnéját az ő emlékének ajánlja.

Jegyeket a helyszínen lehet megvásárolni, amelynek ára 35 lej.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a koncertre!

 

Tetszik önnek az oldal? Segítsen egy lájkkal. Köszönjük!

Új hozzászólás

További írások

Idén hatodik alkalommal csatlakozik Nagyszeben és környékének magyar közössége az immár tizenhatodik alkalommal megrendezett Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű eseménysorozathoz szeptember 23. és 25. között.

CSÁNGÓTELEP 1935–1996 címmel időszakos kiállítás nyílik 2022. szeptember 23-án, pénteken, 15 órától a zabolai Csángó Néprajzi Múzeumban.

A napóleoni háborúk hajnalán a spanyol és nápolyi erők által megszállt Római Köztársaságot az 1950-es évek kommunista diktatúrájának fojtogató légköre váltja fel a Magyar Állami Operaház új bemutatójában. Ókovács Szilveszter főigazgató második rendezését Kesselyák Gergely vezényletével, kettős szereposztásban, Boross Csilla és Ádám Zsuzsanna címszereplésével mutatja be 2022. szeptember 24-én – és 28-án – az Andrássy úti dalszínház.

Négy állomással koncertsorozatot szervez a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy JaMesének (JaMese – egy mozaikszó, mely mindent elmond a zenekarról: Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása; Emese – az énekesnő Molnár Emese személye az, aki mindezt összefogja.) 2022. szeptember 19-22 között. A koncertek Sepsiszentgyörgyön, Baróton, Kézdivásárhelyen és Csíkszeredában lesznek.

Hétfőn, szeptember 12-én, 19 órától az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 6 sz.) rendkívüli kamarazenei hangversenyre kerül sor, fellépnek: ifj. Zerkula György, a Berni Szimfonikus Zenekar első hegedűse és Horváth Edit, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia zongoratanárnője.

Szeptember 23. és 30. között tartják meg Sepsiszent-györgyön immár második alka-lommal az Eva FilmMakers Festet, az ország első olyan filmfesz-tiválját, amely kizárólag a női filmrendezőkről szól. A 2021 őszén elindított Eva FilmMakers Fest abból a szándékból született, hogy egyensúlyt teremtsen a férfi és női tehetségek között a filmművészetben - egy olyan művészetben, ahol a nők inkább a színészi, mint a rendezői munkához köthetőek -, és a sepsiszentgyörgyi közönségnek romániai és magyarországi női rendezők filmjeinek sokaságát hozza el.

A szeptember 9-én rajtoló, háromnapos rendezvényen a kürtőskalácssütő verseny mellett szakmai kerekasztal beszélgetés, vásár, kulturális-, valamint gyerekprogramok is várják az érdeklődőket Sepsiszentgyörgyön.

Az előzsűri döntése értelmében 42 kisfilm versenyezhet idén az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál nagydíjáért. A szemlét 30. alkalommal szervezi meg a Maros megyei MADISZ szeptember 28-a és október 2-a között, a helyszín ezúttal is a marosvásárhelyi Kultúrpalota lesz.

Az EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, az Erdélyi Múzeumi Központ és a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy szeretettel hív és vár minden érdeklődőt Györkös Mányi Albert zenetanár-festőművész életmű-kiállításának sepsiszentgyörgyi bemutatójára.

Kovászna, Hargita és Brassó megyében is Muzsikál az erdő 2022. szeptember 2. és 4. között. A háromszéki eseménynek a sepsibodoki Sütei-borvíz tisztása ad otthont szeptember 3-án. A Kárpát-medencét felölelő, közösségformáló rendezvény célja a környezettudatos életforma népszerűsítése az erdő és a zene, a művészet erejével.

Hétköznapi hőseink – írjunk történelmet! elnevezésű kezdeményezés írásait tartalmazó kötetet 2022. augusztus 20-án délután 14 órától mutatjuk be a Kolozsvári Magyar Napok keretében.

Az előadásokban bemutatják az energiatermelés és az energiahordozók természetének alakulását, valamint jövőbeli tervek, elképzelések is terítékre kerülnek.

A rendezvény Nagy Gábor, a 100 éve elhunyt híres kolozsvári vendéglős és szállodatulajdonos tevékenységét mutatja be.

Boér Mária Napkelet országa című könyvét, a Vetekedik vala háromféle világ elnevezésű trilógia I. kötetét mutatják be Kolozsváron, a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány székhelyén.

Augusztus 20-án (10,30-tól) Benedekmezőn (Sepsiszentgyörgy mellett) a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete megszervezi a Tündérvár Családi Fesztivált, melyen egésznapos, tartalmas foglalkozásokra várják a családokat.