Októberi program az Aradi Kamaraszínházban

Az Aradi Kamaraszínház szeretettel várja nézőit Kézdi Imola: Lélekporc című kötetének bemutatójára október 10-én, kedden 18 órakor. Október 14-én, szombaton 19 órakor pedig Rob Becker: Caveman – Az ősember című one man-show-t tekintheti meg a közönség Kálloy Molnár Péter előadásában.

Kézdi Imola Lélekporc című verseskötetének a bemutatójára  az Aradi Kamaraszínház október 10-én, kedden 18 órától várja az érdeklődőket a Boéme kávézóban (Episcopiei u. 21). Saját verseiből felolvas a szerző, akivel Kelemen Kinga dramaturg beszélget.

Kézdi Imola 2020 óta ír verseket. Költeményei megjelennek a Helikon, a Korunk, a Látó, a Székelyföld és az Újvárad szépirodalmi folyóiratok hasábjain. 2021-ben Miniallűrök címmel napvilágot látott első kötete a kolozsvári Koinónia Kiadó gondozásában. Az első versek a pandémia idején születtek, amikor a színház „elhallgatott benne”, nyilatkozta akkor a színész-költő, és bár a világjárvány megszűnt, a versek azóta is maradtak, mindig újabbakat jegyez le, így most megjelenhetett a Lélekporc című folytatás. Az Exit Kiadó gondozásában megjelent verseskötetben 46 költemény kapott helyet, ami véletlenszerűen Kézdi Imola életkorára is utal, ugyanis a költőnő augusztus elején lett 46 éves. Legújabb kötetét mindenkinek ajánlja. „Azt hiszem, most már bátorságot kaptam arra, hogy mindenkinek ajánljam, aki ezeknek tud örülni és bármit meglát benne” – mondta augusztus elején Kézdi Imola a Lélekporc című verseskötet bemutatóján, Kolozsváron. 

Kézdi Imola Jászai Mari-díjas, többszörös UNITER-díjas színésznő. 1977-ben született Csíkszeredában. Tanulmányait az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban, majd Marosvásárhelyen, a Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetemen végezte. 2002-2023 között a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja. Debütkötetével tavaly májusban mutatkozott be az aradi közönség előtt, most ismét visszatér, ezúttal hosszabb időre, hiszen a színész-költő jelenleg Aradon él és várhatóan színpadi szerepekben is találkozhatnak majd vele a nézők. A rendhagyó könyvbemutató moderátora az aradi származású Kelemen Kinga dramaturg, aki szintén diákja volt a Csiky Gergely Főgimnáziumnak, saját verseiből felolvas a költő, Kézdi Imola.

„Szeretek játszani, de csak úgy, ha a játék komolyan vehető. Mert más rétege van a nevetésnek, ha érzem mögötte, hogy sírhatnék is, te itt leszel. Enélkül a játék csak felület marad, amiben elveszünk. Imola versei játszani hívnak és megyek, mert a szavak játékában tapintható mindaz, amit azok valóságához keresek. Hogy a kín megszólítható, olyan természetesen, mintha csak át kellene ölelni ahhoz, hogy ne megrendülten álljak, hanem önkéntelenül elmosolyodjak előtte.”  - írja a Lélekporc kötet verseiről Tisza Kata író, interkulturális pszichológiai szakértő.

A könyvbemutató időpontja: 2023. október 10, kedd, 18:00 óra

Helyszíne: Boéme kávézó (Arad, Episcopiei u. 21.)  

Október 14-én, szombaton 19 órakor a Rob Becker: Caveman – Az ősember című one man-show-val várja nézőit az Aradi Kamaraszínház. A Bábszínház termében Kálloy Molnár Péter a közönséggel együtt tesz bizonyságot arról, hogy milyen egy igazi stand up comedy. 

Az Aradi Kamaraszínházba érkezik az elmúlt két évtized egyik legeredetibb tehetsége, Kálloy Molnár Péter színész, rendező, dalszerző-énekes, akinek előadásában a Broadway legtöbbet játszott egyszemélyes darabját, egy igazi stand-up-comedyt láthatnak a nézők színházi fűszerezéssel.

A Caveman – Az ősember című one man-show egy kicsattanó humorú kortárs amerikai komédia, hamisítatlan ki- és beszólásokkal. Egy valósághű sztori mindennapjainkból: egy férfi, akit épp kihajított a felesége, elmeséli, hogy mi a jó párkapcsolat titka, hogy mi a különbség a pasik és csajok között, hogy mennyi minden változott az őskor óta – ha változott egyáltalán.

Az aradiak igazi szabadszájú, szókimondó, szórakoztató estére számíthatnak Kálloy Molnár Péter módra.

A magyar változatot készítette Litkai Gergely és Kálloy Molnár Péter. Előadja: Kálloy Molnár Péter, rendezte Szántó Erika.

Az október 14-i előadásra érvényesek a Kamara-bérletek, valamint jegyek 25 (teljes ár), 15 (egyetemista, nyugdjjas) és 7 (diák) lejes áron válthatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10-16 óra között, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.       

Új hozzászólás