Megnyílt az Országgyűlési Múzeum Fotóarchívuma

Megnyílt az Országgyűlési Múzeum közel 30.000 kategorizált képet tartalmazó Fotóarchívuma. A gyűjteményben megtekinthetők a magyar törvényhozáshoz kapcsolódó történeti emlékeket és a különböző országgyűlési eseményeket megörökítő eddig még nem publikált fotók. Az archívum részét képezik a Szent Koronát, valamint az Országház és a Kossuth tér történetét, építészetét, művészeti alkotásait bemutató felvételek is.

Megjelent az Országház Filmműhely legújabb videója, mely az Országház belső díszítményeibe rejtett növény- és állatábrázolásokról ad áttekintést. Bemutatja, mely magyar és egzotikus állatok, növények rejtőzködnek az épület falain, szobrain, oszlopain, szőnyegein, az ajtók és ablakok díszítésein. A témát Tasnádi Zsuzsanna muzeológus ismerteti.

Az Országház Filmműhely legújabb animációs kisfilmje az Aranybulla kiadásának hátterét ismerteti. A videó játékos összefoglalót ad a témában; közérthetően mutatja be az oklevél keletkezéséhez vezető utat, a II. András politikájával elégedetlen előkelők szándékait, valamint betekintést enged a király és fia, Béla között feszülő ellentétbe is.

Országgyűlés Hivatala

Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóság

 

Új hozzászólás