Revista Művelődés - versiunea romana Művelődés - magyar verzió

Jövő héten kezdődik az idei hangversenyévad Sepsiszentgyörgyön

A hangversenyévad helyszíne idén a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagyterme és a Krisztus Király-templom

Október 29-én pénteken kezdődik az idei hangversenyévad, az első koncertet a Brassói Szimfonikus Zenekar adja. A hangversenyévad helyszíne idén a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagyterme és a Krisztus Király-templom.

Az idei hangversenyévad várható programja:

Október 29., 19 óra –  Brassói Szimfonikus Zenekar (Tamási Áron Színház)
November 26., 19 óra – Szilágyi Zsolt Herbert, orgonakoncert (Krisztus Király-templom)
December 17., 19 óra –  Brassói Szimfonikus Zenekar (Tamási Áron Színház)
Január 21., 19 óra -  Rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar (Tamási Áron Színház)
Február 25., 19 óra – Nagyszebeni Állami Filharmónia (Tamási Áron Színház)
Március 15., 19 óra – Georgius Kamarazenekar (Tamási Áron Színház)
Május 6., 19 óra – Plugor Sándor Művészeti Líceum Koncertje (Tamási Áron Színház)
Május 27., 19 óra – Jászvásári Állami Filharmónia (Tamási Áron Színház)

A 2021/2022-es hangversenyévadra a jegyeket a sepsiszentgyörgyi Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér, 1. szám) lehet megvásárolni, amely hétfőtől csütörtökig 9 és 16 óra között, pénteken pedig 9 és 15 óra között tart nyitva. Érdeklődni a 0267-312104-es telefonszámon lehet, a jegyek ára 30 lej, diákok és nyugdíjasok számára 15 lej.

A rendezvényen való részvétel a jelenleg is érvényben lévő egészségügyi előírásoknak megfelelően zajlik, a helyek száma korlátozott. A belépéshez kötelező oltási igazolás, 72 óránál nem régebbi RT-PCR-teszt, 48 óránál nem régebbi hitelesített antigéngyorsteszt vagy védettséget igazoló irat felmutatása.

Tetszik önnek az oldal? Segítsen egy lájkkal. Köszönjük!

Új hozzászólás

További írások

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa 2022. január 22-én, szombaton 17 órától ünnepi műsort szervez a Sepsiszentgyörgyi Református Vártemplomban. 

A 2022-es év folyamán hetedik alkalommal kerül sor a Székelyföldi Grafikai Biennáléra. A G7 felhívása már elérhető a hazai és nemzetközi szakma részére.

A Hargita Megyei Kulturális Központ több programmal csatlakozik Hargita Megye Tanácsának a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett rendezvénysorozatához.  

Kettős könyvbemutató helyszíne lesz a Magyar Kultúra Napja alkalmából 2022. január 20-án, csütörtökön 18 órától a nagyváradi Bunyitay könyvtár.

Január 25-én, kedden 18 órától a Magyar Kultúra Napja részeként irodalmi karavánra kerül sor a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház előadótermében. 

Sugár János képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás Sepsiszentgyör-gyön, a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Kónya Ádám Művelődési Ház háromnapos rendezvénysorozatot szervez Sepsiszentgyörgy több helyszínén. 

Dokumentumfotó kiállítás nyílik Brassóban az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc emblematikus képanyagából.

A pesti Nemzeti Színház 1844-ben mutatta be az előadást, amelyet legutóbb 1908 januárjában láthatott a közönség.

A Harag György Társulat és a Mihai Raicu Társulat többnapos rendezvénnyel ünnepli az évfordulót.

Benkő Samu akadémikust, egykori EME-elnököt 2022. január 15-én, szombaton 11 órakor helyezik örök nyugalomra a kolozsvári Házsongárdi temetőben.

A francia romantikus zeneszerző, Adolphe Adam Cantique de Noël című karácsonyi dalára, aminek apropóján játékra is hívja közönségét.

Ádi Brigitta kurátor, Kovács-Vajda Bence és Kusztos Júlia alkotók Facing the River című interaktív audiovizuális installációját tekinthetik meg 2021. december 27-én, 18 órától a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben.

A Művelődés szerkesztősége áldott karácsonyt és boldog új esztendőt kíván minden olvasójának, munkatársának és támogatójának!

 

„Azt kívánom, hogy mostani kézfogásunk legyen számodra olyan emlékezetes, mint számomra a mondókám legelején idézettek. S legfőképpen legyen gyümölcsöző, merthogy a bót az bót: várjuk további írásaid!”