Revista Művelődés - versiunea romana Művelődés - magyar verzió

Idén a virtuális térben szervezik meg a Bábszínészhallgatók Találkozóját

2020. október 29. és 31. között rendezi meg a Puck Bábszínház a Bábszínészhallgatók Találkozóját, a háromnapos rendezvénysorozaton konferenciákat, műhelyfoglalkozásokat, valamint bábelőadásokat láthatnak az érdeklődök.

Idén az összes esemény helyszíne a Zoom platform, valamint a Puck Nemzetközi Fesztivál Facebook-oldala.

A rendezvény mindhárom nap A maszk lehetőségei című előadássorozattal kezdődik, Modesto Casarin olasz rendező vezetésével. Az olasz nyelvű, román feliratos előadások 11:00 órától kezdődnek, és élő közvetítés formájában lehet őket megtekinteni a fesztivál Facebook-oldalán.

Csütörtökön, október 29-én, 19:00 órától a bukaresti I. L. Caragiale Színház- és Filművészeti Egyetem oktatója, Cristian Pepino, Képzőművészet és Animációs Játék címmel tart előadást, románul, Facebook-közvetítés formájában.

Pénteken, október 30-án, 19:00 órától a Marosvsárhelyi Művészeti Egyetem bábművészet szakos diákjainak a Jin Jang című nonverbális bábelőadását lehet Facebookon megtekinteni, vezetőtanár: Kozsik Novák Ildikó.

Szombaton, október 31-én, Filip Odangiunak, a BBTE Színház és Film Kar oktatójának két előadását láthatják az érdeklődők. Az elsőt 12:00 órától, egy Videódemonstrációt a Commedia dell’arte-ról, valamint 19:00 órától a Testtudat a maszkos játékban című előadást. Mindkettő a Puck Nemzetközi Fesztivál Facebook-oldalán lesz látható, élő közvetítés formájában

Az előadások mellett két román nyelvű műhelyfoglalkozást is kínálnak a szervezők: Figyelj! Érts! Kezdeményezz!, amelyet a Kolozsvári Nemzeti Színház művésze, Dragoș Pop vezet. A foglalkozás a Zoom platformon lesz látható mindhárom nap 16:00 órától. Valamint, a Bevezetés a hangképzés és a hasbeszélés művészetébe című kétrészes műhelyfoglalkozást, amelyet pénteken, október 30-án, és szombaton, október 31-én, lehet követni 13:00 órától, szintén a Zoom felületen. A műhely vezetői a kolozsvári Magic Puppet alkotói.

További információkért, valamit a műhelyfoglalkozásokra való helyfoglalásért keresse fel a rendezvény Facebook-oldalát.

Tetszik önnek az oldal? Segítsen egy lájkkal. Köszönjük!

Új hozzászólás

További írások

Az együttes már több éve foglalkozik gyerek- és felnőttoktatással, valamint népi énekek tanításával. Az ünnepi előadás során közös énekléssel és tánccal várják az érdeklődőket.

Szeptember 13-án, 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében mutatják be a Keresztúton című előadást.

Szeptember 8-án, 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében a Vecsei H. Miklós és csapata által létrehozott koncertszínházi előadást tekinthetik meg.

A rendezvényen köszöntőt mond dr. Széman Péter EMKE-elnök, dr. Bibza Gábor református esperes Reményik Sándorra emlékezik, a költő verseiből Albert Júlia színművész ad elő.

A táborban a világ különböző pontjairól érkeztek, jelen voltak a dallasi, sepsiszentgyörgyi, brassói, békéscsabai, budapesti, alcsútdobozi és győri drámacsoportok tagjai is.

A Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a Szarkaláb Néptáncegyüttes és a SzINT Kulturális Egyesület 2021. augusztus 15. és 22. között immár huszonharmadik alkalommal szervezi meg a Szent István-napi Nemzetközi Kisebbségi Néptánctalálkozót.

2021. augusztus 1-7 között 170 sepsiszentgyörgyi gyerek és fiatal tanult táncot és éneket, illetve vett részt közösségfejlesztő játékokon Borospatakán. 

A csíkszeredai Agora Alapítvány a Mikó-várban rendezi meg a XIV. Nemzetközi Dob-Ban Ritmusfesztivált.

A szervezők idén is csűrfiával és népi játszótérrel várják a legkisebbeket, tematikus filmekkel, túrákkal, tárlatvezetésekkel, mesemondással és beszélgetésekkel az örök kíváncsiakat, valamint függőágyakkal a megfáradtakat.

Ebben a közös utazásban számos helyszín, idősík és téma váltakozik: bejárhatjuk az öreg kontinenst, találkozhatunk zarándokokkal, trubadúrokkal, királyokkal és szerzetesekkel.

 Az ifjúsági akadémia témája, címe: Kincses Kárpát-medence. A magyarság hagyományos értékei.

Az eseményt tavaly a járványügyi korlátozások miatt napolták el, XIII. kiadása azonban most már biztosan 2021. július 11. és 16. között lesz.

Gyenyisz Sapovalov és a Csíki Kamarazenekar tart közös hangversenyt 2021. június 20-án, vasárnap 18 órától a csíkszeredai Csíki Moziban.

Újra virtuális színházlátogatásra hívja közönségét a kolozsvári bábszínház, online látható előadásokkal.

A tárlat anyagát a Magyar Honvédelmi Minisztérium felkérésére állították össze történészek, grafikusok és fényképészek, és először 2015. október 6-án mutatták be Budapesten.