Harmadjára is megszervezték a Kárpát-medencei Szórvány Színjátszó és Drámaíró Tábort

A brassó Mikó András Alapítvány és a Féling Színház Kulturális Egyesület közös szervezésében – 2021. augusztus 4. és augusztus 15. között – harmadik alakalammal is megszervezték az erdélyi Székelyzsomborban a III. Kárpát-medencei Szórvány Színjátszó és Drámaíró Tábort.

A  programban drámaíró- és színjátszóképzés is volt Bálint Ferenc, Hegedűs Ildikó, Formanek Csaba és Steinwender József vezetésével. A táborban a világ különböző pontjairól érkeztek, jelen voltak a dallasi (Amerikai Egyesült Államok), sepsiszentgyörgyi, brassói, békéscsabai, budapesti, alcsútdobozi és győri drámacsoportok tagjai is.

A szakmai munka keretében Tennessee Williams: Ez a ház bontásra vár, Szophoklész: Oidipusz király, Kéri F.: Lopótök, avagy Mari nem olyan című műveit dolgozták fel, állították színpadra; a drámaírók pedig saját művek alkotásába fogtak bele. A program keretében George Ciolpan pantomimművész is tartott egy izgalmas workshopot.

A tizenkét napos tábor zárásaként a székelyzsombori közönség előtt bemutatták Kéri F. Lopótök, avagy Mari nem olyan című pajzán népi komédiáját, illetve Szophoklész: Oedipus király című művét.

 

Új hozzászólás