Dr. Szűcs Ádám Imre előadása Kolozsváron

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Egy (tér)kép többet mond ezer szónál – Térképek a világról 2023-ban címmel rendez nyilvános előadást Kolozsváron. 

A térképek körülvesznek bennünket, de ritkán nézzük őket igazán tudatosan. Az előadás célja a térképek szemléletformáló és politikai folyamatokat illusztráló jellegének bemutatása. Olyan térképek kerülnek napirendre, amelyek bemutatják a világ egyes fontos politikai, gazdasági, diplomáciai folyamatait 2023-ban, és képesek arra, hogy megváltoztassák, ahogyan a világot látjuk magunk körül.

Meghívott előadó dr. Szűcs Ádám Imre jogász, diplomata, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetője és az MCC Nemzetközi Kapcsolatok Iskolájának kutatótanára. 2019 óta a Magyar Diplomáciai Akadémia és a minisztérium külügyi tudásközpontjának irányításáért felel. 2016 és 2020 között a Nemzetközi Kapcsolatok Iskolát vezette az MCC-ben, 2020 óta kutatótanárként és a Középiskolás Program tanáraként dolgozik. Rendszeres meghívott előadója több magyarországi egyetemnek.

Időpont: 2023. december 5., 18 óra
Helyszín: MCC Kolozsvári Képzési Központ, Huszár (Călărașilor) utca 1. szám, Belvedere Hotel 

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelezni: 

https://feliratkozas.mcc.ro/kolozsvar-egy-terkep-tobbet-mond-ezer-szonal 


 


Új hozzászólás