Decemberben megrendezik a XXVIII. Gellért Sándor vers- és prózamondó versenyt

Az Árpád Egyesület, a Mikolai Gellért Sándor Általános Iskola, a LiterArt Magyar Tanárok Egyesülete, és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szatmári szervezete 2021. december 10. és 12. között megrendezi a XXVIII. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny Kárpát-medencei szakaszát a Szatmár megyei Mikola községben.

A verseny célja a népköltészet és az egyetemes magyar irodalom népszerűsítése (különös tekintettel a Magyarország határain kívüli magyar irodalomra), anyanyelvünk ápolása, valamint a tiszta, szép magyar beszéd iránti igény felébresztése és ébren tartása.

Részvételi tudnivalók:

1. A XXVIII. Gellért Sándor vers- és prózamondó versenyen azok a műkedvelők vehetnek részt, akik betöltötték a tizenkettedik életévüket.

2. A versenyzőnek 2021. december 3-ig kell elküldenie a jelentkezési lapját az alábbi adatokkal: a versmondó neve, születési adatai, foglalkozása, pontos címe, telefonszáma, e-mail-címe. Szükséges mellékelni a bemutatásra szánt irodalmi művek címeit és szerzőinek nevét.

3. Egy-egy fellépés időtartama nem haladhatja meg a tíz percet, de nem lehet kevesebb két percnél.

4. Az útiköltséget a szervezők nem tudják megtéríteni, de a versenyzők szállását és étkezését ingyenesen biztosítják. A szervezők levelezési címe és elérhetősége: Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, 440038 Szatmárnémeti, Árpád (ma Vasile Lucaciu) utca 18. szám, telefonszám: 0730-015294 (Veres-Kupán Enikő), e-mail: vereskupaneniko@yahoo.com

A XXVIII. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny irodalmi anyaga:

1. Egy szabadon választott vers vagy próza a Magyarország határain kívüli magyar irodalomból.

2. Egy szabadon választott vers vagy próza az egyetemes magyar irodalomból, amelybe beletartozik mind a Magyarország határain kívüli magyar irodalom, mind a népköltészet minden műfaja.

Díjazás:

Az első három helyezett versmondó pénzjutalomba részesül, a versenyzők által legjobbnak tartott, valamint legtöbb közönségszavazatot összegyűjtő szavaló könyvcsomagot nyer. Ezen kívül felajánló intézmények, vállalkozók, magánszemélyek, szervezetek ajándékait osztják ki. A rendezvényt a Bethlen Gábor Alap támogatja.

Új hozzászólás