Az Egyetem utcából indul az idei Szent István-napi Néptánctalálkozó kolozsvári ünnepi felvonulása

A Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a Szarkaláb Néptáncegyüttes és a SzINT Kulturális Egyesület 2021. augusztus 15. és 22. között immár huszonharmadik alkalommal szervezi meg a Szent István-napi Nemzetközi Kisebbségi Néptánctalálkozót.

A rendezvénnyel a magyar keresztény államalapításra és államalapító szent királyunkra kívánnak emlékezni a Kárpát-medencei magyar közösségek, valamint az európai kisebbségek, népcsoportok és regionális kultúrkörök népzenei, illetve néptánchagyományaival. Az idei rendezvényre Kolozsvárról, Kolozs és Fehér megyei településekről, valamint Magyarországról érkeznek vendégek Kolozsvárra, Felvincre, Bonchidára, Szamosújvárra, Nagyenyedre, Magyarfenesre és Miriszlóra.

Emellett ötödik ízben szervezik meg meg augusztus 18. és 20. között a Heltai FolkNapokat, amelyen a Magos zenekar gyerekkoncertje, a Bahorka Társulat gyerekelőadásai, élőzenés kézműves- és játszóház, valamint esti táncházak és folkkocsmák várják majd az érdeklődőket. A 23. Szent István-napi Néptánctalálkozó kolozsvári, ünnepi népviseleti felvonulása augusztus 20-án, 17 és 18 óra között lesz a Farkas utcában. A menet 17 órakor indul az Egyetem utca sarkától, majd a református templom előtt közös tánccal folytatódik. Minden kedves érdeklődőt, kicsit, nagyot és családot egyaránt szeretettel várnak a rendezvény szervezői.

Új hozzászólás