AG Weinberger koncertje Aradon

Egy újabb egyedi koncertre hívja a közönséget az Aradi Kamaraszínház. Románia legjelentősebb blues- és jazz-zenésze, AG Weinberger egyéni előadóestet tart május 11-én, csütörtökön este 19 órától az aradi Bábszínház termében.

Blues, jazz, elektronikus zene, képek és gondolatok egybefonódása – ezek összessége jellemzi AG Weinberger egyéni előadóestjét, az El Gringo Jovial című koncertet, amely zömében improvizáció. A zene, a kép és a szöveg együttes hatása vetíti a nézők elé AG Weinberger huszadik századát: zenei, művészeti, irodalmi, politikai gondolatok halmaza, emlékekkel, társadalmi történésekkel fűszerezve, szubjektív gondolatok és érzések az egész huszadik századról.

AG Weinberger frontember, vokalista, producer és nemzetközi blues nagykövet, zenéjében a múlt század történeteit és hangulatait mossa össze a jelen dallamaival. A szenvedély és a hit, amellyel ritkán hallható, különleges dallamait megszólaltatja egyedülálló az országban. 2015-ben átvette a Legjobb Blues Művész és a Legjobb Blues Album nevű díjakat a Mighty Business című albumáért. Hét alkalommal jelölték Grammy-díjra, és a kritikusok őt tekintik a romániai blues közösség egyik legmeghatározóbb személyiségének. 2011-ben Románia Elnöki Hivatala kitüntette a Kulturális Érdemrend Lovagi Fokozatával. Országos turnéin rendszeresen telt házak várják, és kiemelkedő visszajelzést kapott az amerikai egyesült államokbeli, németországi és izraeli fesztiválszerepléseiről is. Amellett, hogy a blues és a jazz romániai népszerűsítésén fáradozik, AG Weinberger több színházi darabot zeneszerzőként is jegyez, jelenleg pedig a bukaresti Román Kulturális Intézet alelnöke. 

„Gitáros vagyok, aki zsidónak született, magyarul nőtt fel, románul élt, és angolul dolgozik, szeret és remél. Számos kultúra örökségének vagyok a hordozója, amely a zenémre is kihat” – nyilatkozta korábban AG Weinberger a Krónikának.

Az El Gringo Jovial című koncertet az Aradi Kamaraszínház szervezi. A bérleten kívüli előadásra jegyek 25 (teljes ár), 15 (nyugdíjas, egyetemista) és 7 (diák) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10-16 óra között, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.     

 

Új hozzászólás