A Stúdió Színház heti műsora

Január 19-én, pénteken 19 órától a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem és a Havi Dráma koprodukciójaként létrejött Ványa és Ő című előadást láthatják Patkó Éva rendezésében.

"Az egyik próbán becsuktam a szememet. Kíváncsi voltam, hol van a fény. Olyan, ami a sötétben is látszik. Ványa lelkében? Jelena lelkében? Ültem lehunyt szemmel a nézőtéren, és egyszer csak kiderült valami. Kiderült, hogy miközben ezek itt mindenfélét egymás fejéhez vagdosnak, aközben minden szó, az elutasító is, az arculcsapásként elcsattanó is a szerelem viszonzása. Ez az igazság került fényre ott a sötétben. A fény világosságánál is nagyobb fényességre" – mondja Láng Zsolt az előadásról, amelyben Hatházi András és Monica Ristea játssza a főszerepet. 

Hatházi András színész, író és rendező, jelenleg a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának oktatója, valamint a Csíki Játékszín társulatának tagja. Románia legrangosabb színházszakmai elismerése, az UNITER-díj többszörös jelöltje és díjazottja. 2008-ban A Legjobb férfi színész kategóriában elnyerte az UNITER-díjat Ványa bácsi címszerepéért (Kolozsvári Állami Magyar Színház, rendezte: Andrei Şerban).

További szerepekben közreműködnek: Balogh Hanna Beáta, Boldizsár Anna, Elabassy Ádám, Gyárfás-Moisii Sára, Győrfi Borbála, Kiss Amália, Kulcsár Maja, Tanka Sophie, a Marosvásárhelyi Művészeti Főgimnázium zeneszakos diákjai. Zenei vezetők az Árvácska előadásból már jól ismert Máthé Péter és Kiss Vivienn; dramaturg Láng Zsolt; a projekt koordinátora egyetemünk doktorandusz hallgatója, Kelemen Roland. A jelmezt Mihály Katalin, a marosvásárhelyi színi látványtervező szakos végzettje készítette, a plakáttervért Balázs-Bécsi Anna látványtervező szakos hallgató felelt. Az előadásban megjelenő fotó-videó elemek Kovács István, marosvásárhelyi új-média szakos magiszteri hallgató munkája. A teljes szervezésért köszönet Albert Máriának és Szabó Róbert Csabának, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem oktatóinak. 


Ványa és Ő. Rab Zoltán fényképe

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem elsőéves magiszteri színészosztálya január 23-án és 25-én, kedden és csütörtökön 19 órától adja elő a Köteles utcában ex-terápia című mozgás-színházi előadását Fehér Ferenc rendezésében.

Pulzálás. Nem az előadással kezdődik, és nem is vele ér véget, de ebben az egy órában felerősödik. Érzések és érzelmek széles skáláját felszabadító lüktetés ránt magával, amiben elszabadult táncosok a szerelmi kapcsolatok monoton sokféleségét jelenítik meg. Vigyázat a hatalmas, egybefüggő örvény mindenkit beszippant!

Szereplők: Abai-Szabó Tamás, Csiky Csongor Ábel, Deli Szófia, Farkas Eszter, Hajas Krisztián, Mihály János, Rubold Emília, Székely Krisztina, Szigyártó Johanna, Tar Erik elsőéves magiszteri színész szakos hallgatók. Látványtervező konzulensként közreműködött Bács Krisztina harmadéves látványtervező szakos hallgató. A rendező asszisztense Molnár Balázs harmadéves rendező szakos hallgató. Az előadás időtartama másfél óra, és tizenhat éven felülieknek ajánlott. 

Az előadásban nagy mennyiségű füstöt használunk; megtekintése 14 éven felülieknek ajánlott.

 

Jegyeink interneten megvásárolhatók elővételben a Stúdió Színház weboldalán feltüntetett online rendszerben, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával. Jegyeket foglalhatnak a 0791.22.99.77 telefonszámon vagy a jegy@studioszinhaz.ro email címen. A Stúdió Színházról bővebb információt a www.studioszinhaz.ro honlapon találnak.

Új hozzászólás