A kibertér és a világűr - dr. Somkuti Bálint előadása

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) A kibertér és a világűr – Háború szabályok nélkül? címmel rendez nyilvános előadást Kolozsváron október 11-én, 18 órától, az MCC Kolozsvári Képzési Központjában (Huszár – Călărașilor utca 1. szám). A meghívott dr. Somkuti Bálint hadtörténész, biztonságpolitikai elemző, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatótanára.

 

A 21. századra a haditechnikában a fegyverek erejénél is fontosabb lett az információ. A felderítés, a hírszerzés és a megfigyelés mind olyan környezetekben zajlanak, amelyekre nem igazán vonatkoznak szabályok. Hogyan is néz ki a kibertér és a világűr katonai szempontból, és mindezekből mit hasznosíthat a magánember? Erről szól dr. Somkuti Bálint előadása. 

 

A szakember fő kutatási területe a modern érdekérvényesítés, ezen belül napjaink katonai műveletei, valamint a nem hagyományos módszerek, elsősorban a gerilla- és irreguláris hadviselés. 12 évnyi, multinacionális cégeknél eltöltött idő után dolgozott az állami szférában, újságíróként és vállalkozóként. Kiemelt érdeklődési köréhez tartoznak a jelen és a múlt hadiflottái és légierői, valamint a haditechnika és a hadtudomány. 

 

Időpont: 2023. október 11., 18 óra

Helyszín: MCC Kolozsvári Képzési Központ, Huszár (Călărașilor) utca 1. szám 

 

Az MCC kommunikációs csapata ugyanakkor felhívja az érintettek figyelmét, hogy a képzési központjuk új helyszínen, a Fellegváron található Belvedere Hotelben működik, itt fognak lezajlani a nyilvános eseményeik is.

 

Kérik, részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével jelezze:

https://feliratkozas.mcc.ro/kolozsvar-a-kiberter-es-a-vilagur 

 

Új hozzászólás